Silikonarmband

Köp silikonarmband med logotyp och text

Silikon armband för effektiv merchandising.

Jämför kvalitet och pris, vi är de bästa och billigaste

Recensioner: 4,67 0 1 2 3 4 baserat på 3 recensioner.

Silikon Armband

Silikonarmband som kallas gummiarmband är smarta, praktiska och de är här för att stanna.

Letar du efter en pålitlig leverantör av silikonarmband och gummiarmband? Vi kan hjälpa dig att hitta rätt lösning till rätt pris.

Historia

De första silikonarmbanden uppträdde 2004 i USA och Västeuropa. Det var främst i samband med samlingen och välgörenheten som de användes. Vad som verkligen förstärktes och ledde till silikonarmbandets popularitet var "Live strong" gula silikonarmband som skapades av cykliströraren Lance Armstrong. Armstrong fann testikelcancer 1996, men lyckades övervinna sjukdomen och återvände starkt till cykelsporten. Han etablerade sedan Armstrong stiftelsen 1997 för att stödja cancerforskning, senare omnämnd Livestrong. Armstrongs stiftelse och huvudsponsor Nike gick ihop med att designa det nu kända gula Livestrong silikonarmbandet. 6 miljoner armband tillverkades ursprungligen och såldes på mycket kort tid. Överskjutande intäkter gick till Armstrongs stiftelse till stöd för cancerforskning. Efter flera år, Lance Armstrong visade sig använda banned ämnen medan han deltog i cykling, och blev avskriven av hans titlar. Vid den tiden som skandalen med Armstrong bröt ut, var silikonarmband inte så mycket förknippade med Armstrong och förlorade inte deras popularitet på grund av skandalen.

Användning av silikonarmband

Silikonarmband används fortfarande för välgörenhet av stiftelser och organisationer. Genom att bära silikonarmband på handleden förväntas ett tydligt budskap av vad du stöder eller står för. Dessa armband används också ofta för reklam. Företag och andra organisationer använder den som en bortgång. Speciella former för silikonarmband, till exempel en flätad design, används också som dekoration och mode.

Produktion och material

Våra silikonarmband är gjorda av 100% latexfritt gummi och har testats säkert mot allergiska reaktioner. Materialet är mjukt, elastiskt och väldigt bekvämt att bära. Silikon i sin råa form är transparent. Färgämnen kan sättas till den råa silikonen för att få olika basfärger för armband. Andra populära tillsatser för den råa silikon är glitterflingor av olika storlekar, och "Glow-In-The-Dark". Marmor och segmenterade färgeffekter uppnås genom att blanda en eller flera färger under produktionsprocessen.

Fördelade (sänkta) områden på armbandet kan fyllas med mjuka emaljfärger, som också är elastiska, vilket gör att armbandet kan sträckas utan att de fyllda färgerna ska bryta. Präglade (upphöjda) områden av armbandet kan vara färgutskrift med en speciell film.

Präglat silikonarmband

De mest populära i denna kategori är präglade silikonarmband. Färgad silikon används för produktion. En form är gjord i enlighet med konstverket (texter och logotyper) och upphettas i en silikonblandning och hälls i formen. I nästa fas kyls kiselformen i formen och när den är tillräckligt hård frigörs den från formen.

Logotypen / texten sänks vanligen halvvägs i armbandets tjockleksdimension eller lyfts över armbandets yta när de präglas.

Tryckt silikonarmband

Tryckta silikonarmband är indelade i två grupper. Skärmtryck (skärmutskrift) och offsettryck, båda används för utskrift på glansiga silikonarmband.

Skärmtryck är det billigaste sättet att anpassa glänsande silikonarmband med logotyp eller text. Vanligtvis kan en eller två färger skrivas ut på armband. När mer än två bläck är nödvändiga används offsettryck där fullfärgsbilder kan skrivas ut på armband.

Tryckt silikonarmband eller präglat + färgstarkt?

I de flesta fall rekommenderar vi att du anpassar armbandet genom att prägla och sedan de färgfyllda armbanden. Färgpåfyllning är mer hållbar och ser mycket bättre på armband jämfört med tryckning. Skillnaden i pris mellan tryckt och präglat färgfyllt är inte så bra, vilket kan vara en attraktiv faktor för att välja metoden.

Storlekar och former

Även om det är möjligt att producera silikonarmband med justerbara storlekar (t.ex. band), är detta alternativ inte så populärt. När det gäller silikonarmband har fasta armband en högre efterfrågan. Standardformiga mögel används i produktionen för att passa några olika standardstorlekar som extra stora, vuxna, unga, barn och spädbarn.

Silikonarmband kan tillverkas i nästan vilken form som helst, bara en kostnad. Särskilda former av silikonarmband kräver en särskild grundform. Flätade, zigzag, prickar och klockformade är möjliga, bara för att nämna några.

Designa jämn silikonarmband online

Om du behöver graverade silikonarmband med eller utan färgpåfyllning, har du möjlighet att använda vår avancerade onlinedesigner där du kan utforma ditt armband direkt på vår hemsida. Detta är ett enkelt, bekvämt och hanterbart sätt att skräddarsy din egen produkt. Du har alternativ för att välja teckensnitt, storlekar, färger, logotyper, platser etc.

Ytterligare alternativ

När det behövs variabla data på armband, såsom personnamn, numrering, grupper etc. används lasergravering. Processen börjar med gravering av blanka armband. Gravets djup styrs av laserstrålens intensitet. Lasergravering styrs av ett datorprogram som kan bearbeta information från Excel (eller bara från en lista).

RFID-applikationer för silikonarmband blir alltmer populära. Ett RFID-chip integreras i armbandet, vilket gör det enkelt att transportera och skanna RFID-chips genom att fästa handleden på en scanner. Silikonskiktet ger ett gott skydd för RFID-chipet.

Silikonarmband kan enkelt konverteras till nyckelringar med hjälp av en metallklämma och en splittring. En ringen i rostfritt stål monteras på armbandet. En metallplast av rostfritt stål pressas på armbandet för att hålla splintern på plats. Dessa silikonnycklar är populära i simbassänger och andra ställen där nycklar ska bäras på handleden.

Leverans och transiteringstid

Armband på lager levereras vanligtvis samma arbetsdag som de beställs. Anpassade silikonarmband har en produktionstid på ca. 18 dagar, och några speciella armband har upp till 24 dygn produktionstid.

Vi skickar var som helst i Sverige. Leveranstiden är ca. en til tre dage om din fraktadress ligger i eller nära stora städer i Sverige som; Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund etc. Leverans till avlägsna områden i Sverige, som exempelvis Lappland, Öland etc. kan ta en extra dag eller två.